Kuruyemiş, lezzetli tadının yanı sıra birçok faydaya da sahiptir. Bu nedenle günlük beslenme düzeni içerisinde farklı kuruyemiş türlerinin eklenmesi büyük önem taşır. Birçok doktor ve beslenme uzmanı, farklı karışık kuruyemiş çeşitleri arasında seçim yaparak tüketimi önerir.

Kuruyemiş türleri farklı sağlık faydalarına sahiptir. Bu nedenle sadece tek bir türe odaklanmak yerine birden fazla kuruyemişi tüketmek önerilir. En popüler kuruyemiş çeşitleri arasında Antep fıstığı, fındık, çekirdek, badem, kaju ve fındık yer alır.

Düzenli olarak kuruyemiş tüketmek, vücudun genel fonksiyonlarından güzel bir cilde kavuşmaya kadar farklı faydalara sahiptir. Kavrulmamış ya da kavrulmuş kuruyemiş, birçok sağlık faydası sunar. Antep fıstığı gibi türleri kavurmadan tüketmek mümkün olmasa da en çok faydayı elde etmek için badem, ceviz, kaju gibi türlerin kavrulmadan tüketilmesi tavsiye edilir.

Toplandıktan sonra kabuklarını kırarak çiğ kuruyemiş tüketmek, doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilir. Herhangi bir işlem görmediği için çiğ olarak tüketmek daha çok sağlık faydası sağlar. Ayrıca önerilen porsiyonların üstüne çıkmamak da en çok faydayı sağlamak için gereklidir. Diğer beslenme önerilerinde olduğu gibi kuruyemişi kararında tüketmek birçok fayda sunar.